SCRUM

 

Scrum.org zajednica je globalna mreža stručnjaka koji rade na unapređenju razvoja softvera. Naučite od onih koji su već bili tamo gde se vi nalazite danas. Za sve naše polaznike obezbeđeno je besplatno onlajn polaganje za zvanični Scrum.org sertifikat.

Za termine narednih treninga pratite vesti na ovim stranama, Facebook stranici Vojvođanskog IKT klastera i kalendar treninga i ispita.

 

Programi obuke:

PROFESSIONAL SCRUM FOUNDATIONS

PROFESSIONAL SCRUM MASTER
Uskočite u Scrum i dočekajte se na noge uz obuku sa fokusom na praksi i postavite temelje za svoj Scrum razvoj. Professional Scrum Foundations (PSF) je dvodnevni kurs na kom se uči kako se razvija sofver koristeći Scrum. U seriji sprintova, polaznici su podeljeni u Scrum timove u kom su popunjene sve uloge, kako bi napravili softversku aplikaciju – u simulaciji problema iz realnog okruženja.

Da li ste odgovorni za efektivno uvođenje i primenu Scrum-a? Pridružite nam se na naprednoj obuci i postanite Scrum Master. Professional Scrum Master (PSM) je dvodnevni kurs na kom polaznici uče kako da pomoću Scrum-a optimizuju vrednost, produktivnost i ukupni trošak vlasništva softverskog proizvoda. Pomoću alata koje obezbeđujemo, polaznici će biti u prilici da bolje sagledaju specifičnosti rada u timovima.

PROFESSIONAL SCRUM MASTER II

PROFESSIONAL SCRUM PRODUCT OWNER

Professional Scrum Master II (PSM II) je dvodnevni napredni Scrum Master kurs, koji je osmišljen kao podrška iskusnim Scrum Master stručnjacima na njihovom profesionalnom putu. Ovaj kurs je kombinacija uputstava i praktičnih vežbi sa ciljem sagledavanja izazova sa kojima se svaki Scrum Master suočava, te načina na koje im Scrum načela i vrednosti pomažu u tim situacijama.

Professional Scrum Product Owner (PSPO) je dvodnevni kurs na kom se uči kako da se što je više moguće uveća vrednost softverskog proizvoda ili sistema. Product Owner mora da poseduje konkretno razumevanje svega što utiče na vrednost, a polaznici na ovom kursu uče kroz uputstva i timske vežbe.

PROFESSIONAL SCRUM DEVELOPER

SCALED PROFESSIONAL SCRUM WITH NEXUS

Professional Scrum Developer (PSD) je trodnevni kurs na kom članovi razvojnog tima uče kako da naprave kvalitetan softver koristeći Scrum. Kroz seriju sprintova, timovi polaznika sarađuju i kroz Scrum primenjuju savremenu inženjersku praksu, kako bi izašli na kraj sa promenama.

Scaled Professional Scrum (SPS) + Nexus je dvodnevni kurs tokom kojeg učite kako da planirate, pokrenete, skalirate i upravljate velikim razvojnim projektima pomoću Scrum-a i Nexus-a. Kroz ovu obuku ćete steći sposobnost da identifikujete potrebne prakse i tehnike koje će Vam pomoći da sa takvim projektima budete uspešni.

PROFESSIONAL AGILE LEADERSHIP ESSENTIALS

PROFESSIONAL SCRUM WITH KANBAN

Professional Agile Leadership (PAL) Essentials je dvodnevni praktični kurs koji kombinuje lekcije i praktične vežbe u cilju usavršavanja menadžera i drugih lidera koji rade neposredno sa agilnim timovima, kako bi pružili još bolju podršku, vođstvo i koučing svojim timovima i unapredili njihove agilne kapacitete.

Professional Scrum with Kanban (PSK) je dvodnevni kurs koji Scrum profesionalce uči kako da primene Kanban metode u svom radu, bez promena u Scrum-u. Kroz teoriju, studije slučajeva i praktične vežbe, učesnici će shvatiti važnost transparentnosti i toka rada u radu organizovanom pomoću Scrum-a.

 

Bilo koji od sertifikovanih kurseva + Lean Cafe + Skype Jednodnevni nesertifikovani trening + jednodnevni Q&A
Kombinacija bilo kojeg od sertifikovanih treninga, nakon kojeg sledi i dvosatna sesija u oprobanom Lean Cafe konceptu. Povrh toga, još po sat vremena Skype konsultacija pojedinačno sa svakim od polaznika! Jedan dan nesertifkovane obuke, a nakon toga još jedan dan diskusija, pitanja i odgovora – ovo je naša ponuda za iskusne Scrum profesionalce koji žele dodatno da izbruse svoje znanje i veštine.

Predavači:

Od 2010. godine sarađujemo sa iskusnim nemačkim predavačem Ralfom Johamom i njegovim timom stručnjaka koji već tradicionalno drže treninge u Novom Sadu i od strane polaznika ocenjeni su kao vrhunski predavači.

Ocene trenera od strane polaznika naših kurseva

Prijava:

Prijave se primaju po redosledu prijavljivanja i do popune kapaciteta, a svaki trening će biti posebno najavljen u rubrici Najnovije vesti na početnij stranici ovog sajta.

 

Ukoliko imate pitanja ili su vam potrebne dodatne informacije, slobodno nas kontaktirajte na scrum@vojvodinaICTcluster.org.

VOICT_LOGO_WIDE_JPG

 

 

Vojvodina ICT Cluster Akademija

Vojvodina ICT Cluster Akademija