ISTQB Foundation Level

Opis kursa

Kurs ISTQB Foundation Level je uvod u teoriju testiranja i pokriva ne samo teoriju i terminologiju, nego se fokusira na konkretne metode, tehnike i alate. Kurs daje teoretsko, ali i praktično znanje i informacije o trendovima. Takođe objašnjava tehnike koje se koriste u različitim tipovima testiranja: bela i crna kutija, statičko, dinamičko, sistemsko i regresivno testiranje itd.

Kurs se bavi aktivnostima testera i ulogom testera u procesu razvoja softvera. Objašnjava planiranje, kontroku i odabir pristupa, kao i pripreme metodologije testiranja.

Polaznici koji završe ovaj kurs stiču znanje i veštine neophodne za sertifikaciju i rad u ulozi testera softvera.

Kome je namenjen ovaj kurs

  • Onima koji žele da se upoznaju sa terminologijom i da nauče glavne osnovne pricipe testiranja softvera
  • Testerima i test inženjerima – na početnom ili srednjem nivou, na primer testerima sa iskustvom u testiranju sistema ili korisničkog prihvatanja
  • Developerima i koderima koji žele da se upoznaju sa još jednim aspektom svog rada ili žele da se kvalifikuju i kao testeri
  • Menadžerima kompanija, departmana i timova koji žele više da saznaju o testiranju softvera
  • Studentima računarskih studija i programiranja koji žele da prošire svoje znanje u oblasti testiranja

 

Koristi od ovog kursa

Neupitne koristi od ovog kursa su:

  • Ako ste tester, ovaj kurs će osvežiti i unaprediti Vašu stručnost u oblasti testiranja
  • Ako želite da steknete nove kvalifikacije kao tester, ovaj kurs će Vam pomoći da počnete taj proces
  • Ako upravljate projektima razvoja softvera, kurs će Vam pokazati mesta za testiranje u svakoj fazi projekta
  • Ako upravljate softverskom kompanijom ili odeljenjem, kurs će Vam dati dodatna znanja korisna za planiranje, budžetiranje i efektivnu kontrolu aktivnosti testiranja
  • Ako ste student, ovaj kurs će Vam pomoći u procesu nalaženja prave karijere za Vas

Kursevi koje organizuje Quality House su strukturirani tako da obezbeđuju sticaanje teoretske osnove i nude znanja za praktično sprovođenje. Koristi se mnogo primera iz prakse i praktična iskustva iz realnih situacija, a primena takvog znanja vodi do kvalitetnih odluka i daje dobro praktično iskustvo koje će pomoći u proučavanju procesa testiranja softvera. Quality House u materijale za obuku uključuje najnovije trendove u testiranju softvera i obezbeđenju kvaliteta.

Sadržaj kursa

Trajanje kursa

Ovaj kurs traje 3 dana, obično vikendom. Održava se ili u prostorijama koje obezbeđuje Vojvođanski IKT klaster ili u prostorijama zainteresovane kompanije (ako se organizuje in-house).

Sertifikacija

Ovaj kurs (metodologija i radni materijali) je usklađen sa ISTQB (International Software Testing and Qualifications Board) zahtevima, pokriva ISTQB Foundation nastavni plan i program i akreditovan je od strane SEETB (South East European Testing Board).

Polaznici koji to žele, mogu da prijave polaganje dodatnog ispita za sticanje međunarodnog ISTQB Certified Tester sertifikata.

Izazovi

Kurs se održava na srpskom ili engleskom jeziku, ali svi radni i ispitni materijali su dostupni samo na engleskom jeziku. To znači da učesnici moraju da poseduju radno znanje engleskog.

Kurs pokriva veliku količinu informacija i zahteva dosta posvećenosti radu i učenju.

Materijali sadrže mnogo specifičnih termina koje treba savladati.

 

QH_logo istqb_trainer_accreditation voict_logo
Vojvodina ICT Cluster Akademija

Vojvodina ICT Cluster Akademija