Onlajn SCRUM treninzi

Nova realnost koja nas okružuje zahteva promenu načina rada i života. Koliko god je rad od kuće i ranije bio prisutan u sektoru razvoja softvera, svi se navikavamo na to da je društvena distanca obaveza i na posledične uslove koje takva situacija diktira. Vojvođanski IKT klaster i Scrum.org  zato stavljaju naglasak na svoju već poznatu ponudu online treninga.

Naše treninge je uvek karakterisala interakcija predavača i polaznika, kao i “hands-on” pristup u savladavanju gradiva i usvajanju znanja. Osigurali smo i u praksi proverili kontinuitet ovih važnih sastojaka uz pomoć komunikacionih alata Zoom i Mural.

U online okruženju, polaznici i trener su zajedno na Zoom platformi (uz upotrebu breakout rooms), dok smo upotrebu kartica i drugih alata u učionici zamenili digitalnim prostorom za vizuelnu saradnju – Mural, koji koristimo i kao platformu za mnoštvo vežbi sa polaznicima tokom obuke.

Primer: Konačni izgled murala nakon jednog PSPO treninga

 

Dakle, ovo su vrhunski Scrum treninzi koje vodi jedan od planetarno najboljih Scrum.org trenera, Ralph Jocham i koji u svom online izdanju dobijaju novu vrednost u ovom novom svetu u kome živimo i radimo!

Naravno, naši polaznici i dalje imaju priliku da besplatno polažu online (dva pokušaja) za zvanični Scrum.org sertifikat nakon obuke.

Za termine narednih treninga pratite vesti na ovim stranama, Facebook stranici Vojvođanskog IKT klastera i kalendar treninga i ispita.

Programi obuke:

PROFESSIONAL SCRUM FOUNDATIONS

PROFESSIONAL SCRUM MASTER
Uskočite u Scrum i dočekajte se na noge uz obuku sa fokusom na praksi i postavite temelje za svoj Scrum razvoj. Professional Scrum Foundations (PSF) je dvodnevni kurs na kom se uči kako se razvija sofver koristeći Scrum. U seriji sprintova, polaznici su podeljeni u Scrum timove u kom su popunjene sve uloge, kako bi napravili softversku aplikaciju – u simulaciji problema iz realnog okruženja.

Da li ste odgovorni za efektivno uvođenje i primenu Scrum-a? Pridružite nam se na naprednoj obuci i postanite Scrum Master. Professional Scrum Master (PSM) je dvodnevni kurs na kom polaznici uče kako da pomoću Scrum-a optimizuju vrednost, produktivnost i ukupni trošak vlasništva softverskog proizvoda. Pomoću alata koje obezbeđujemo, polaznici će biti u prilici da bolje sagledaju specifičnosti rada u timovima.

PROFESSIONAL SCRUM MASTER II

PROFESSIONAL SCRUM PRODUCT OWNER

Professional Scrum Master II (PSM II) je dvodnevni napredni Scrum Master kurs, koji je osmišljen kao podrška iskusnim Scrum Master stručnjacima na njihovom profesionalnom putu. Ovaj kurs je kombinacija uputstava i praktičnih vežbi sa ciljem sagledavanja izazova sa kojima se svaki Scrum Master suočava, te načina na koje im Scrum načela i vrednosti pomažu u tim situacijama.

Professional Scrum Product Owner (PSPO) je dvodnevni kurs na kom se uči kako da se što je više moguće uveća vrednost softverskog proizvoda ili sistema. Product Owner mora da poseduje konkretno razumevanje svega što utiče na vrednost, a polaznici na ovom kursu uče kroz uputstva i timske vežbe.

PROFESSIONAL SCRUM DEVELOPER

SCALED PROFESSIONAL SCRUM WITH NEXUS

Professional Scrum Developer (PSD) je trodnevni kurs na kom članovi razvojnog tima uče kako da naprave kvalitetan softver koristeći Scrum. Kroz seriju sprintova, timovi polaznika sarađuju i kroz Scrum primenjuju savremenu inženjersku praksu, kako bi izašli na kraj sa promenama.

Scaled Professional Scrum (SPS) + Nexus je dvodnevni kurs tokom kojeg učite kako da planirate, pokrenete, skalirate i upravljate velikim razvojnim projektima pomoću Scrum-a i Nexus-a. Kroz ovu obuku ćete steći sposobnost da identifikujete potrebne prakse i tehnike koje će Vam pomoći da sa takvim projektima budete uspešni.

PROFESSIONAL AGILE LEADERSHIP ESSENTIALS

PROFESSIONAL SCRUM WITH KANBAN

Professional Agile Leadership (PAL) Essentials je dvodnevni praktični kurs koji kombinuje lekcije i praktične vežbe u cilju usavršavanja menadžera i drugih lidera koji rade neposredno sa agilnim timovima, kako bi pružili još bolju podršku, vođstvo i koučing svojim timovima i unapredili njihove agilne kapacitete.

Professional Scrum with Kanban (PSK) je dvodnevni kurs koji Scrum profesionalce uči kako da primene Kanban metode u svom radu, bez promena u Scrum-u. Kroz teoriju, studije slučajeva i praktične vežbe, učesnici će shvatiti važnost transparentnosti i toka rada u radu organizovanom pomoću Scrum-a.

 

Bilo koji od sertifikovanih kurseva + Lean Cafe + Skype Jednodnevni nesertifikovani trening + jednodnevni Q&A
Kombinacija bilo kojeg od sertifikovanih treninga, nakon kojeg sledi i dvosatna sesija u oprobanom Lean Cafe konceptu. Povrh toga, još po sat vremena Skype konsultacija pojedinačno sa svakim od polaznika! Jedan dan nesertifkovane obuke, a nakon toga još jedan dan diskusija, pitanja i odgovora – ovo je naša ponuda za iskusne Scrum profesionalce koji žele dodatno da izbruse svoje znanje i veštine.

Predavači:

Od 2011. godine sarađujemo sa iskusnim predavačem Ralfom Johamom i njegovim timom stručnjaka koji su od strane polaznika ocenjeni su kao vrhunski predavači.

Ocene trenera od strane polaznika naših kurseva

Cene i uslovi:

 • Cena dvodnevnih sertifikovanih Scrum.org kurseva se kreće od €950 po polazniku, u grupi od najmanje deset polaznika – i linearno se smanjuje sa rastom broja polaznika u grupi.
 • Maksimalan broj polaznika je dvadeset.
 • Svaki polaznik nakon završene obuke stiče pravo na besplatno polaganje za zvanični Scrum.org sertifikat.
 • Radni jezik na obukama je engleski.

Ukoliko postoji interes jedne kompanije da organizuje in-house obuku za svoje zaposlene, cene su sledeće:

 • Minimalna cena za do 10 učesnika je €8,000
 • Svaki dodatni učesnik preko 10 je €480
 • Maksimalan broj učesnika u grupi je 20

Prijava:

Prijave se primaju po redosledu prijavljivanja i do popune kapaciteta, slanjem poruke na scrum@vojvodinaictcluster.org, uz navođenje sledećih podataka:

 • Naziv i datum obuke (onako kako je navedeno u kalendaru/najavi)
 • Ime i prezime kandidata
 • imejl adresa
 • broj telefona

Ukoliko imate pitanja ili su vam potrebne dodatne informacije, slobodno nas kontaktirajte na scrum@vojvodinaICTcluster.org.

Termini:

Sve termine za naredni period možete pogledati u našem kalendaru događaja.

 • PSPO 2. i 3. Maj (Professional Scrum Product Owner)
 • PSM 4. i 5. Maj (Professional Scrum Master)
 • PSPO 27. i 28. Jun (Professional Scrum Product Owner)
 • PSPO-A 29. i 30. Jun (Professional Scrum Product Owner – Advanced)
 • PAL-E 4. i 5. Jul (Professional Agile Leadership)

VOICT_LOGO_WIDE_JPG

 

 

Vojvodina ICT Cluster Akademija

Vojvodina ICT Cluster Akademija