Novi kurs za Junior Scratch programere

U saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija i Poslovnim inkubatorom Novi Sad, nastavljamo sa radom Male IT Akademije! Ovaj put smo isplanirali kurs za osnovce: Junior Scratch – naučite da programirate praveći igrice, a zahvaljujući našim partnerima kurs je besplatan!

Deca svakodnevno igraju igrice, a jedan od najboljih načina da im se približi programiranje jeste upravo kroz razvoj igrica. Tokom ovog kursa polaznici će kroz praktične primere naučiti osnovne pojmove iz oblasti programiranja. Pored osnovnih teorija o Scratch-u, potrebnih za razumevanje zadataka, polaznici će učiti i o osnovama funkcionisanja računara, računarske logike, računarske grafike i animacije. Trajanje kursa je 20 sedmica tokom drugog polugodišta školske godine (dvočas subotom).

ŠTA ŽELIMO DA POSTIGNEMO?

  • Da deca postanu stvaraoci igara i aplikacija, a ne samo puki korisnici
  • Da podstaknemo analitičko razmišljanje kod dece
  • Da unapredimo njihovu sposobnost rešavanja problema
  • Da motivišemo decu da samostalno, i posle kursa, nastave da programiraju
  • Da pokažemo roditeljima kako da pomognu i motivišu decu da se bave programiranjem i razvojem ideja

Kroz igru i zabavu decu uvodimo u svet računarskih tehnologija. Algoritamski način razmišljanja i pristup rešavanju problema će im itekako biti od pomoći u životu – bez obzira na to čime će se jednog dana baviti.

 

OBRAZAC ZA PRIJAVU ZA MALU AKADEMIJU!

 

 

KAKO ĆE SVE TO DA IZGLEDA?

Radićemo sa decom u malim grupama (do 10 polaznika u grupi) kako bismo osigurali kvalitet i pažnju za svakog mališana. Nastava će se odvijati svake subote po jedan dvočas (90 minuta) i uključuje prezentovanje rezultata svakog polaznika na poslednjem terminu, zajedno sa roditeljima.

Časovi su koncipirani tako da na početku predavači intenzivno pomažu deci, ali biće prilike i za samostalni rad. U svakom slučaju, očekujemo mnogo kreativnosti i zabave 🙂

 

ZA KOGA JE OVAJ KURS?

Kurs je namenjen mališanima – od I do VIII razreda osnovne škole. Naravno, vodićemo računa da u grupama polaznici budu ujednačene starosti i bićemo fleksibilni po ovom pitanju.

 

MESTO, USLOVI ODRŽAVANJA I PRIJAVA

  • U saradnji sa Poslovnim inkubatorom Novi Sad, imamo obezbeđen prostor i Internet u ulici Vojvođanskih brigada 28.
  • Nastava kreće nultim časovima 4. februara 2017. godine i traje do kraja školske godine. Časovi će se održavati subotom po jedan dvočas.
  • Deca na časove moraju da ponesu sopstveni prenosni računar, prosečnih performansi (min. 2GB RAM).
  • Prijave se primaju do popune kapaciteta, najkasnije do 20. januara, 2017!

PAŽNJA: raspored testiranja i tačan raspored održavanja nastave po grupama će biti objavljeni nakon prikupljenih  prijava. Testiranje će biti održano krajem januara. Pratite vesti na našem sajtu ili Facebook  stranicu Male IT Akademije.

S obzirom na to da očekujemo više prijavljene dece nego što su naši kapaciteti u ovom trenutku, uslovi za rangiranje će biti redosled prijave, uspeh u školi i najvažniji će verovatno biti prijemni test. Prijemni test je neopterećujući za decu, traje 10-ak minuta tokom kojih predavači razgovaraju sa decom i daju im par zadataka.

Detaljniji uslovi upisa će roditeljima biti prezentovani kada dovedu decu na testiranje.

 

Za sva pitanja i dodatne informacije, javite nam se na academy@vojvodinaICTcluster.org.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vojvodina ICT Cluster Akademija

Vojvodina ICT Cluster Akademija